Wanneer erfgoed
kwetsbaar wordt, helpen oude vrienden

Een levende biofilter voor een zelfzuiverend binnenmilieu.
BioOrg verzamelt miljarden goede bacteriën uit het bos
en brengt ze bij jou naar binnen.
Ze zuiveren de lucht en bestrijden vieze geuren, stof en vervuiling.
Zo helpen ze mee aan een ecologische manier van beheer en behoud van ons erfgoed.

Betere luchtkwaliteit

Tot 50% betere luchtkwaliteit dankzij voortdurende zuivering van vervuilers.

glare, star, stars, clean
Langer schoon

Onze bacteriën poetsen beter dan water en zeep. Natuurlijk schoon en gezond.

Goedkoper

Spaar tijd, water en zeep uit met goede bacteriën die actief schoon houden.

Boost immuniteit

Geen chemicaliën, geen zeep en geen water. 100% zuiverende natuurkrachten.

"Met BioOrg hebben we een stukje bos in huis gehaald. Onze schouwburg ademt, stof stapelt zich minder snel op en ons schoonmaakteam hoeft niet langer te werken met schadelijke chemicaliën. Alles ten goede van gezondheid en natuur.”

Kay Doms

Hoofd Realisatie – Arenbergschouwburg Antwerpen 

“Het Binnenbossen - programma van BioOrg maakt deel uit van onze duurzaamheidsstrategie. Bij KBC zijn we er trots op dat onze medewerkers kunnen werken in een veilige, schone en gezonde omgeving.”

Dorothy Hendrickx

Facility Purchase – KBC Bank 

“Met BioOrg passen we een volledig circulair systeem van schoonmaken toe in de administratieve centra van de Vlaamse Overheid. Bovendien vindt ons schoonmaak-team de BioOrg methode uiterst eenvoudig en zeer ergonomisch.”

Joffrey de Rouck

Manager Schoonmaak – Vlaamse Overheid

Veilig archiveren met Object-care & BioOrg

Helicon

“Conserving that what we create is conserving mankind”

Hun passie ligt bij het behouden van objecten voor toekomstige generaties. Onder de noemer preventieve conservering staat Helicon voor een integrale aanpak waarbij het object uitvoerig bestudeerd wordt binnen zijn omgeving om zo het gewenste gebruik mogelijk te maken.

Bent u op zoek naar de ideale depotinrichting?
Werd uw collectie aangetast door schimmels of insecten?
Staat u voor een grote collectie-verhuizing?
Moet dat ene fragiele object in tentoonstelling geplaatst worden?
Maakt u zich zorgen om de klimaatomstandigheden?
Moet uw archief verpakt worden?
Wilt u op ecologische wijze aan beheer en behoud doen?

We zetten graag onze meer dan 20 jaar ervaring en ons uitgebreid netwerk in om u te helpen.

BioOrg & Object-care

Object Care bv

Marjan De Block

consultant – restaurator preventieve conservering

Reihagenstraat 17
9200 Dendermonde
België

+32 493 96 03 06

m.debock@object-care.be

www.object-care.be

ON 0673 846 726
BTW BE 0673 846 726
BE57 1735 0212 8435

Wat kan bioorg voor jou betekenen?

Ons erfgoed een langere levensduur geven met behulp van zuivere lucht

Fijnstof en vluchtige organische componenten zijn onderschatte aantasters van ons binnenleven maar ook van onze collectie/ons erfgoed.

De hoeveelheid van deze schadelijke stoffen in onze depots en opslagruimtes ligt vele malen hoger dan de normale huis-, tuin- en keuken waarden. Dit komt onder andere vanwege alle gassen die de verschillende materialen (niet alleen van de collectie maar ook van de stellingen, de opslagmaterialen, de muren, vloeren, wanden waaruit de opslagruimte is opgebouwd,…) uitstoten. Al deze gassen, alsook het fijn stof, dragen bij aan een sneller verval van ons erfgoed.

De gezonde bosbacteriën in de BioOrg-producten zorgen voor een voortdurende afbraak van deze schadelijke elementen uit onze directe omgeving en laten zelf geen vervuiling achter. Onderzoek heeft aangetoond dat dit geschied zonder ons erfgoed zelf aan te tasten of te beschadigen. Zij dragen mogelijks zelfs bij aan een langere levensduur van onze collecties.

Reine omgevingen die toch zeer natuurlijk aanvoelen
Milieu en collectie zullen je dankbaar zijn.
BESPAAR TIJD EN KOST & VERMINDER RISICO OP SCHADE

Onze bacteriën poetsen harder en beter. Ze zijn ook goedkoper

BioOrg bacteriën werken samen de klok rond om jouw binnenomgeving dezelfde frisse gezonde atmosfeer te geven als het bos. Ze dweilen niet, gebruiken geen detergent en toch poetsen ze harder en beter. Je collectieruimte blijft langer schoon, op een natuurlijke manier en zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. En dat met een minimum aan waterverbruik.

Dit alles zorgt per direct voor een behoorlijke vermindering op schade aan de collectie. Denk aan de reductie van het vuil en bijgevolg ook de reductie van schimmelaantastingen of schade door insecten die door dit stof aangetrokken worden.

Water is veel te kostbaar om het te verspillen. Met de bacteriën van BioOrg bespaar je jaarlijks een flinke duit op je waterverbruik. Aan de andere kant van de cyclus belast je het milieu niet nog meer met vervuild water en detergenten. Daar komt bij dat er veel minder verstoring plaatsvind van de Relatieve Vochtigheid.

Gedaan dus met het rondzeulen met emmers, laat dat zware werk maar over aan onze kleine vrienden. Milieu en collectie zullen je dankbaar zijn.

Een binnenbos bij jou!

Op elke 50m² BioOrg oppervlakte leven evenveel bacteriën als op de takken en de blaadjes van een boom. De BioOrg methode staat in die zin gelijk aan het planten van een binnenbos bij jou.

2,8 miljoen m²

Aan binnenbos geplant

112.000 liter

Chemicaliën vermeden

7,1 miljoen liter

Drinkwater bespaard

Klinkt allemaal wat te mooi om waar te zijn? Wij brengen de ervaring graag tot bij u!

Een BioOrg Seeder komt bij jou langs en vernevelt gratis een ruimte in je woon of werkomgeving en legt uit wat je zelf kan doen om je oude vrienden in je omgeving te versterking. Leg uw demo nu vast.

Een natuurlijk zuiverend ecosystem voor je klanten

01

arrow, left, right, up, down, swipe, next

Miljarden goede bacteriën worden in je verbruikszaal gebracht door een droge inneveling. Ze nestelen zich op alle oppervlakten en voorwerpen in je zaak. Daar zoeken ze elkaar op in een biologisch evenwicht.

02

arrow, left, right, up, down, swipe, next

Samen vormen de goede bacteriën een circulair ecosysteem dat de strijd aangaat met ongewenste chemische bestanddelen zoals tabaksgeur. Ze reinigen de omgeving zoals een biofilter in een bos.

03

BioOrg bacteriën verwijderen niet alleen ongewenste deeltjes, ze breken vuil en stof af. De omgeving wordt langdurig beschermd en blijft langer rein. Zonder detergenten of water, puur natuur.

arrow, left, right, up, down, swipe, next

04

Je voelt je kiplekker. BioOrg bacteriën verrijken het microbioom en houden je immuunsysteem in balans. Hierdoor vermindert de kans op allergieën, irritatie van de luchtwegen en een ‘deprimerend binnenhuis-gevoel’.