Haal onze goede oude vrienden uit het bos terug binnen!

Er was een tijd waarin de mens probeerde om alle invloed van de natuur te bannen uit zijn omgeving. Het ideaal was een steriele leefruimte. We weten nu dat die remedie minstens even erg is voor onze gezondheid dan de kwaal.

Zorgen voor jezelf is zorgen voor je binnenlucht

Bacteriën helpen mensen

De Corona-crisis heeft ons naar adem doen happen. En bewees dat hygiëne en een gezonde omgeving belangrijk is. We werden ons pijnlijk bewust van de kwetsbaarheid van onze longen. De slechte luchtkwaliteit verzwaart de gevolgen van SARS-CoV-2. Hoog tijd om terug op adem te komen en zorg te dragen voor de lucht in onze leef-en werkruimte.

BioOrg streeft al sinds 1998 naar reine leefruimtes die toch heel natuurlijk aanvoelen. BioOrg zet de natuur slim in om ons hierbij te helpen. Al jaren doen wij onderzoek naar de zuiveringskracht van goede bacteriën die ons mensen kunnen helpen in onze zoektocht naar natuurlijke zuivering en bescherming. Wij brengen een levende biofilter van micro-organismen aan in je binnenmilieu die ziekmakende vervuiling duurzaam en pro-actief aanpakt. Zoals in het bos! 

Onze waarom

Gezondheid zit in onze natuur

We beseffen het niet genoeg, maar wij mensen maken integraal deel uit van de natuur. Hoe graag we onszelf ook zien als iets aparts, zijn we eigenlijk niet meer dan een klein onderdeel van een groter geheel. Meer nog, dat groter geheel heeft een veel fundamentelere impact op ons dagdagelijkse bestaan dan we beseffen.

Zo is het intussen meermaals bewezen dat de samenstelling van bacteriën in je darmstelsel een grote invloed hebben op je humeur. Met andere woorden: de natuur en wij zijn één en ondeelbaar. De natuur is een deel van onszelf en wij zijn een deel van de natuur. Toch proberen we de natuur, bewust of onbewust, steeds verder uit onze levens weg te bannen. De gevolgen laten zich meer en meer voelen.

BioOrg houdt teveel van mensen om dit zomaar te laten gebeuren. BioOrg wil zorg dragen voor het milieu en dus de mensen die erin leven. Dat willen we doen met oplossingen die uit de natuur zelf komen. We zijn te lang blind geweest voor de echte oplossingen die de natuur biedt voor mens-veroorzaakte problemen. BioOrg’s missie is om die oplossingen te vinden en te delen, om een gevoel van welzijn te herstellen dat juist en natuurlijk aanvoelt.

Die oplossing ligt in een onooglijk hoekje van de natuur. Micro-organismen maken zo wezenlijk deel van ons uit dat we ze vaak over het hoofd zien. Jammer, want ze zijn met ons opgegroeid, als goede vrienden delen we lief en leed. Ook in onze zoektocht naar oplossingen voor vervuilde lucht en zieke milieus kunnen we op hen rekenen. Want vriendschap zit in hun natuur. Nu nog enkel jou overtuigen van hun vriendschap, maar dat kan geen probleem zijn, toch?

The old friends mechanism by Prof. Graham A.W. Rook, BA MB BChir MD
2,8 miljoen m²

Binnenbossen geplant

112.000 liter

Minder chemicaliën

7,1 miljoen liter

Drinkwater bespaard

2,8 miljoen m²

Binnenbossen geplant

112.000 liter

Minder chemicaliën

7,1 miljoen liter

Drinkwater bespaard

De mensen achter de bacteriën

Koen De Koster, stichter van BioOrg:

“Als jongeling wijdde mijn vader mij in in de geheimen van De Natuur. Hij toonde mij de onzichtbare, sacrale kracht van alle leven rondom ons.

Pas veel later was ik in staat te voelen wat hij ongetwijfeld ook had gevoeld: in grote nood reikt de natuur ons haar zorgende mantel, spreidt ze altijd een geruststellend deken. Bij de slepende ziekte en het trieste overlijden van mijn echtgenote heb ik, samen met onze kinderen, veel troost geput uit alles wat ik zag, rook en voelde in onze tuin.

Het normale leven ging dus verder zijn gang, hoe dramatisch het ook veranderd was. Dat moest wel. Ik leidde in die tijd een bedrijf dat beschermende coatings voor airco’s en koelinstallaties verkocht. Daar kwamen meestal zware chemicaliën bij te pas. Dit wilde ik veranderen wegens omslachtig en vervuilend. Ik ging op zoek naar mogelijke alternatieven.

Biologisch raderwerk

Door na te denken over het principe van biologische compostering, kwam ik op het spoor van goede bacteriën. De meest elementaire deeltjes uit heel dat machtige raderwerk der natuur, bleken niet alleen uiterst eenvoudig en zonder gevaar te gebruiken, maar ook ongelofelijk krachtig voor toepassingen in curatief en preventief onderhoud van technische installaties.

Partner in bio

Een van de eerste klanten waar ik enthousiast werd onthaald met mijn vernieuwing was Filip Willocx, doktor in de biotechnologie en toen productieleider in een groot voedingsbedrijf. Hij raakte zodanig in de ban van de bacteriën dat hij sindsdien mijn ‘partner in bio’ is geworden. Hij hielp me BioOrg verder ontwikkelen, met vallen en opstaan, we waren toen en nu nog steeds onze tijd ver vooruit. De meeste reacties van de buitenwacht waren eerder afwachtend en soms sceptisch, maar dat veranderde snel door het blijvend succes. De prille wonderjaren van ons bacterieel BioOrg bedrijf!

Groeiend succes

De creatieve experimenten en gedurfde projecten gingen succesvol verder, ook bij steeds grotere klanten die uit eigen ervaring overtuigd waren geraakt van de ongelofelijke voordelen: we konden brandgeur wegkrijgen uit een mega groot gebouw, we konden mensen helpen die zich niet zo lekker voelden op hun werkplek, we konden vervuiling wegwerken en zelfs verhinderen op plekken die nauwelijks bereikbaar waren voor onderhoud en nazicht…

Mooie toekomst

We zijn nu zoveel jaren later, en intussen hebben we onze droom om de onzichtbare bouwstenen van de natuur naar binnen te halen, verder verfijnd en wetenschappelijk onderbouwd. Overal ten lande (en zelfs ver daarbuiten), hebben we dorre woestijnen van staal en beton ‘gezuiverd en gezalfd’ met ons bacterieel ecosysteem en veranderd in bloeiende binnen-bossen: van prestigieuze overheidsgebouwen, hippe hotels en fitnessclubs tot kantoren en gezinswoningen. Ik hoop oprecht ook jouw huis, gebouw, kantoor of club heel gauw te mogen veranderen in een bloeiend binnenbos! “

Koen De Koster, oprichter BioOrg. Niel, Boom 01/01/2021

thumbnail_IMG_2953
Koen De Koster

Founder / CEO

kdekoster@bioorg.eu
+32 475 89 57 14
 
Filip Willocx

Managing Partner / R&D

fwillocx@bioorg.eu
+32 494 52 48 25

thumbnail_IMG_2953
Koen De Koster

Founder / CEO

kdekoster@bioorg.eu
+32 475 89 57 14
 
Filip Willocx

Managing Partner / R&D

fwillocx@bioorg.eu
+32 494 52 48 25

BioOrg wetenschappelijke partners

BioOrg werkt voor de optimalisatie van haar dienstverlening samen met talrijke Belgische onderzoeksgroepen en universiteiten.

KULeuven
 • Prof. Dr. Lode Godderis
 • Prof. Dr. Johan Neyts
 • Prof. Dr. ir. Wouter Saeys
 • Prof. Dr. ir. Hans Steenackers
 • Prof. Dr. ir. Chris Michiels
Imec
 • Dr. Andy Lambrechts (I2 – IMEC)
UAntwerpen
 • Prof. Dr. ir. Sarah Lebeer
 • Baekelandmandaat Max De Keukeleire
 • Prof. Dr. Geert Van der Snickt
Hogere Zeevaartschool
 • Dr. Olivier Schalm
UCLL Campus Diepenbeek
 • Dr. ir. Ilse Vermeulen en Dr. ir. Lore Castelein
Eu.reca
 •  BioOrg is a proud member of the European Respiratory Cluster Antwerp (Eu.reca)
Vito
 • Marianne Stranger